Teddybeer van Karl Lagerfeld

Designers door mode modeblog

Dat Karl Lagerfeld erg in zijn nopjes is met zichzelf wisten we al. Maar dat de flamboyante ontwerper zo weg is van zijn eigen looks dat hij een echte look-a-like van zichzelf creëerden, daar stonden zelfs wij even van te kijken. Lagerfeld ontwierp een mini Kaiser in de vorm van een teddybeer.

Teddybeer Karl is net al de ontwerper goed gekleed. De teddy is gehuld in een hooggesloten gesteven overhemd en strakke broek. Op zijn neusje heeft hij een stoere zwarte zonnebril.

De keuze van de witharige Kaiser voor het aaibare object is wel een beetje frappant te noemen, als je bedenkt dat Karl zelf weinig heeft met speelgoed. “Misschien heb ik ooit zelf een beer gehad, ik kan het me alleen niet meer herinneren. Ik speelde nooit met speelgoed. Niets schrikte me meer af dan mensen met een poppenverzameling, vreselijk,” melde de ontwerper.

Lagerfeld creëerde de mini Karl beertjes samen met een Duitse speelgoedfabrikant. Het knuffelbeest is een echt collectors item en kent een beperkte oplage van 2500 stuks. De beertjes zijn vanaf deze maand verkrijgbaar bij de warenhuizen Neiman Marcus en Colette voor 1.035 euro.