De Cité de la Mode et du Design, de plek die de relatie tussen Parijs en mode onderstreept, opent naar verwachting dit voorjaar! Het bijzondere gebouw, genaamd de Docks de Paris, beslaat de lengte van de Quai d’Austerlitz in het 13e district. Oorspronkelijk is het een oud pakhuis uit 1907. De futuristische constructie van o.a. staal en glas, lijkt er een beetje uit te zien als een groene octopus.

Een derde van het gebouw zal gebruikt worden voor expositieruimte, inclusief studio’s voor muziekproducties, cafés, restaurants en boekenwinkels. Ook het Institute Français de la Mode zal hier gevestigd zijn. Helaas was het hiervoor afgelopen weekend dus nog te vroeg. Maar wel een extra reden om komend voorjaar snel weer terug te gaan!

Desondanks bleken Parijs en de switch naar het nieuwe jaar een supercombinatie! Van bubbels onder de Eiffeltoren tot een relaxt champagnediner in een sterrenrestaurant. Dansen tussen heel veel mooie mensen met alweer luchtbelletjeswater. Genieten van de stijlvol verlichte Champs d’Elysees. Een cocktailtje in Costes. De verleidelijke Louboutins en nogmaals gevulde champagneglazen in Crazy Horse. Dat alles en natuurlijk de nieuwe S/S collecties in de verbazingwekkend mooie winkels.

Wederom schuimwijn, tijdens het passen bij Louis Vuitton en het inspirerende warenhuis Colette. En ook deze keer kon ik een beeldschoon Missoni zomer-outfitje niet weerstaan. Parijs verveelt nóóit en er is altijd wel een reden om snel weer terug te gaan. Zoals dus het straks geopende Cité de la Mode et du Design; ik zal vast & zeker een van de eerste bezoekers zijn!

Add Your Comment