Tiffany Amsterdam

Shoppen door mode modeblog


Eindelijk is het dan zover, de Tiffany winkel in Amsterdam is open. Het Amerikaanse juwelenhuis Tiffany opende deze week haar eerste winkel in Nederland aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Het juwelenhuis Tiffany, dat met haar beroemde blauwe doosje vrouwen in extase brengt, opende afgelopen dinsdag de deuren van haar eerste winkel in Nederland. We hebben er lang op moeten wachten, want al in 1837 veroverde het merk de Amerikaanse markt en groeide uit tot één van de belangrijkste sieradenhuizen ter wereld. Vandaag ter dag zijn er meer dan 200 Tiffany winkels verdeeld over 17 landen.

Charles Lewis Tiffany en John B. Young opende op 18 september 1837 hun eerste winkel aan het New Yorkse Broadway. Het tweetal focuste op dat moment voornamelijk op schrijfwaren en decoratieve spulletjes. Al snel kozen de heren de bekende blauwe Tiffany kleur als signature en maakt hun zilverwerk met merk wereldberoemd.

Tegenwoordig is Tiffany vooral bekend om haar verlovingsring. De klassieke ring met gepatenteerde setting, waarbij een diamant door zes pootjes een stukje van de band af blijft staan. Hierdoor heeft de diamant meer ruimte om licht terug te stralen, wat een prachtige schittering oplevert. Maar Tiffany heeft meer dan alleen verlovingsringen. Zo heeft het merk ook prachtige oorbellen, armbanden en kettingen. Hoewel het juwelenhuis sieraden heeft met een prijs met 5 nullen, heeft het ook een stuk goedkopere items. Voor $55 koop je al een leuk bedeltje uit de Chram Collectie.

Wil jij binnenkort ook zo'n felbegeerd blauw doosje in je bezit hebben? Dan kun je vanaf nu terecht in de Tiffany winkel aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Want hoewel de winkel pas op 1 december officieel wordt geopend, kunnen we ons nu al verlekkeren aan de schitterende sieraden.