Webwinkelen wordt steeds populairder. Het is makkelijk, het kost weinig tijd en je hoeft de deur niet uit voor een nieuw jurkje. Ideaal, toch? Toch zitten er haken en ogen aan online kleding kopen, daarom vind je hier wat tips!

Kleding online kopen biedt veel voordelen. Je hoeft niet in de rij te staan, je kunt lekker vanuit je warme bed winkelen en binnen een aantal muisklikken, ben jij de troste eigenaar van die mooie high heels die alleen te koop zijn in Amerika. Erg makkelijk allemaal, maar hoe zit het eigenlijk met de verzendkosten, maten en retourneren? Sommige vrouwen kopen daarom liever gewoon in de winkel. Je kunt dus misschien wel wat tips gebruiken!

Webwinkels

Veel grote modeketens en merken hebben een eigen website. Denk maar aan H&M, Zara en Mango. Maar er zijn ook winkels die alleen op internet te vinden zijn, zoals Net-a-Porter, Asos, Wehkamp, Zalando en Nelly. Het zijn grote namen en we weten allemaal dat deze betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn er ook kleinere online winkels, waarvan je niet goed weet of je ze wel kunt vertrouwen. Kijk dan of de winkel een keurmerk heeft zoals Webshop Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg. Deze garanderen dat de webshop aan de wet- en regelgeving voldoet. Daarnaast gaan winkels met dit keurmerk ook zorgvuldig met alle privacy gegevens om.

Er zijn ook een hoop leuke buitenlandse webwinkels die ook naar Nederland verzenden. Houd er rekening mee dat de verzendkosten vanuit Amerika soms vele malen hoger liggen dan wanneer je iets binnen Europa besteld. Daarnaast moet je bij buitenlandse webshops vaak met een creditcard betalen. Bij sommige winkels, zoals Asos, kun je ook met Paypal betalen.

Passen

Het lastigste van kleding online kopen, is dat je niet kunt passen. Sommige webshops hebben hier een oplossing op gevonden, namelijk een virtuele paskamer. Hier kun je een poppetje creëren die op jou lijkt. Hiermee kun je kijken of de combinaties leuk staan en of dat truitje wel bij jouw haarkleur past.

Daarnaast is het ook altijd lastig om een maat te kiezen. Vermijd daarom broeken en schoenen, deze moet je namelijk wel passen voordat je het koopt. Een jurkje, jasje of truitje kopen via internet, is meestal een stuk makkelijker. Als je in een buitenlandse webshop gaat winkelen, moet je er rekening mee houden dat de confectiematen daar heel anders kunnen zijn.

Betalen

Bij de meeste webshops kun je op allerlei verschillende manieren betalen, namelijk met creditcard, internetbankieren of Paypal. Bij sommige online winkels kun je ook bestellen met acceptgiro. Dan kun je, ondanks je geld nog niet binnen is, toch dat leuke jurkje bestellen!

Retourneren

Wanneer je bijvoorbeeld de schoenen niet past, kun je het in veel gevallen retourneren. Soms krijg je het volledige bedrag, min de verzendkosten, terug. Bij andere internet winkels krijg je alleen een waardebon. Dit is helemaal afhankelijk van de winkel. Lees hiervoor altijd de algemene voorwaarden.

Verzenden

Bij veel online winkels zoals bij de H&M, kun je zien wat de levertijd is. Hier moet je goed op letten, want je wilt dat mooie pakje natuurlijk niet na dat feestje ontvangen. Houd er ook rekening mee dat het verzendtermijn in praktijk niet altijd even netjes uitvalt. Bestel dan ook altijd ruim van tevoren als je op een bepaalde datum iets nodig hebt! Dit is overigens niet altijd het geval, want veel webshops leveren ook binnen 1 dag.

Online winkelen is meestal een stuk goedkoper, alleen er komen natuurlijk wel verzendkosten bij kijken. Deze zijn meestal heel erg laag, tenzij je kleding uit het buitenland bestelt.

Add Your Comment