Tom Ford geeft echte show tijdens Londen Fashion Week

Designers door mode modeblog


Tom Ford koos de afgelopen seizoenen expliciet voor een kleine en intieme presentatie van zijn nieuwe collectie, maar daar komt nu verandering in. De ontwerper geeft namelijk tijdens de komende Londen Fashion Week een echte show.

Tom Ford heeft aan de Britse Vogue laten weten dat hij op 18 februari op de Londen Fashion Week voor het eerst een klassieke catwalkshow gaat geven. De ontwerper zegt dat er bij zijn show zo’n 500 tot 1.000 genodigden, waaronder ook fotografen en bloggers, aanwezig zullen zijn.

Zijn besloten presentaties hield de ontwerper altijd in Londen, vandaar dat Tom Ford voor zijn grote show ook voor deze stad kiest. “Ik wil showen in Londen omdat onze kleding inmiddels in 100 winkels over de hele wereld ligt. Ons bedrijf is sterk gegroeid en ik kan het daarom tegenover de winkels niet maken om een kleine presentatie te geven,” laat hij weten.

Comfortabele en elegante kleding

Tot slot verklapt Tom Ford ook nog waarom hij in 2005 besloot om een eigen label op te richten. De reden hier was vrij simpel, want volgens de ontwerper komt het omdat hij geen kleding kon vinden die zowel comfortabel als elegant was.