top parfums
Wat zijn de top 10 best verkopende parfums ter wereld? Modeblog zette ze voor jou op een rijtje.

Parfums maken een outfit compleet en waarschijnlijk ben ik niet de enige die er zo over denkt als je kijkt naar de miljoenen die er omgaan in de parfumindustrie. Vrouwen en overigens ook mannen zijn verzot op parfums. Natuurlijk niet zo vreemd als je bedenkt dat er voor ieders smaak wel een reuketje te koop is. Toch verkoopt de ene geur net even iets beter dan de ander. De 10 toppers in de parfumwereld zijn:

1. Chanel No 5 (1921)

Het bestverkopende parfum ter wereld is met stip Chanel No 5. Schijnbaar heeft iedereen de uitspraak van Marilyn Monroe “het enige dat ik in bed draag zijn twee druppeltjes Chanel No 5,”  goed in haar oren geknoopt want de verkoop blijft gestaagd stijgen.

2. Calvin Klein Eternity (1988)

Op nummer 2 staat de geur Eternity van Calvin Klein. Leuk om te weten is, dat het parfum werd gemaakt ter ere van het huwelijk van Calvin Klein. Overging is hij later wel geschieden, maar de geur blijft een topper.

3. Prada Eau de Toilette (1994)

Op 3 vinden we de Prada Eau de Toilette. Deze geur is favoriet bij vele celeberties waaronder Jennifer Aniston.

4. Davidoff Cool Water (1988)

Davidoff Cool Water is al meer dan 20 jaar een succesnummer. Dit levert de geur dan ook een vierde plaats op.

5.  Gucci Rush (1999)

Of het het rode plastic doosje was wat Gucci Rush zo populair maakte betwijfel ik. Maar ondanks deze verpakking is de geur toch goed voor de vijfde plaats in de parfumhitparade.

6.  Ralph Lauren Romance (1998)

De zacht roze verpakking van Ralph Lauren Romance werkt nog altijd. De romantische geur is goed voor de zesde plaats in de lijst van best verkopende parfums.

7. Lovely by Sarah Jessica Parker (2005)

Hoewel veel celeberties een eigen parfum hebben is die Sarah Jessica Parker het populairst. Haar geur Lovely staat dan ook als enige celeberty parfum in de top 10.

8. Issey Miyake l’eau d’Issey (1992)

De Japanse ontwerper, Issey Miyake, wilde een geur die rook als water. Het resultaat was Issey Miyake l’eau d’Issey, een geur die na 17 jaar nog steeds zeer goed verkoopt.

9. Estee Lauder Beautiful (1984)

Het schijnt dat er elke 13 seconden flesje Beautiful van Estee Lauder wordt verkocht. Hierdoor is de geur goed voor de negende plaats in deze ranglijst.

10. Tom Ford Black Orchid (2007)

Op plaats nummer 10 staat de jongste geur uit deze top 10, Tom Ford Black Orchid. Slechts 3 jaar op de markt en nu al een wereldhit, dat belooft nog veel voor de toekomst.

bron: HLN

Add Your Comment