Top 3 favoriete ontwerpers voor najaar 2006

Designers door mode modeblog

Als je naar buiten kijkt zie je dat de herfst alweer voor de deur staat te dringen. Het nieuwe seizoen begint. Eén brandende vraag op modegebied houdt ons natuurlijk bezig: Wat dragen wij dit najaar en van welke ontwerper? Op deze vraag geeft het magazine Elle het antwoord. Zij selecteerde de 10 favoriete ontwerpers voor dit najaar. Lees hier de top drie.


Alexander McQueen

Alexander McQueen liet zich inspireren door de woeste hoogte. Zijn collectie bestond uit schitterende gesneden strakke mantelpakken en veel Schotse ruiten. De combinatie van traditionele dracht gecombineerd met de kracht, ruigheid en brutaliteit van tegenwoordig. Alexander McQueen zette met deze combinatie de nieuwe vrouwelijkheid neer van deze winter.
 

Balenciaga

De sixties is het sleutelwoord van de collectie van Balenciaga. Nicolas Ghesquière ontwierp schitterende volumineuze mini-jurkjes en jassen. De ontwerper legde nadruk op zijn collectie door het gebruik van grote knopen, pofmouwen en paardrijhelmpjes.


Dolce & Gabanna

Het extravagante ontwerpersduo trok zich niks aan van de minimalisme trend van deze winter. Dolce & Gabanna showde in hun collectie een overvloed aan luxe. Royaal gedrapeerde stoffen, decadent fluweel en veel koper en goedtinten. Het duo was voor het ontwerpen van deze collectie in de ban van Napoleon & Joséphine maar dan met de sexy touch die je van Dolce & Gabanna gewend ben.