Transparant modetrend 2008

Hopelijk krijgen we dit jaar een hele warme zomer! Want als het aan de designers ligt, hullen we ons deze zomer allemaal in zeer luchtige doorschijnende laagjes. Transparante stoffen zijn aankomend seizoen een zeer belangrijke modetrend. Ontwerpers als Marc Jacobs, Karl Lagerfeld en Gianfranco Ferré zijn in de ban van doorschijnende materialen en spelen dan ook in hun nieuwe collecties uitvoerig met de doorkijkjes.

Door het gebruik van transparante materialen, zoals chiffon, is de vormgeving van de kleding goed te zien. Zo spelen naden in de collectie van Alexander McQueen een belangrijke rol. Daarnaast wordt de transparant trend voornamelijk gekenmerkt door een rustig kleurgebruik. Veel creaties zijn dan ook zwart, wit, nachtblauw, of crèmekleurig. Toch zitten er ook een aantal uitschieters tussen de doorkijkjes. Max Mara ging bijvoorbeeld voor glimmend roze en Alberta Ferretti koos voor oranje.

transparant-modetrend-2008-b.jpg

Het draait bij de transparant trend om één ding: het wel of niet laten zien van de huid. Door het dragen van meerdere laagjes over elkaar is deze trend perfect voor overdag. Wie gaat voor een sexy look kiest juist voor de éénlaagse variant. Doorzichtige stoffen zien we deze zomer vooral terug in jurkjes, maar ook in blouses en broeken. Sommige designers gingen nog een stapje verder in hun liefde voor luchtige materialen en verwerkte deze zelfs in jassen.

Naast Marc Jacobs en Alexander McQueen gebruikten ook Chanel, Prada, Givenchy, Jill Sander, Chloé en Fendi doorschijnende stoffen in hun collecties.

Add Your Comment