Nu het lijkt dat Koning Winter weer bijna arriveert, houdt dat in dat de dikke jassen tevoorschijn mogen komen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste kiest, vind je hier de trends voor de winterjassen van 2012-2013.

Een jas is misschien wel het meest belangrijke kledingstuk van de winter. Je draagt het immers heel vaak, waardoor het fijn is dat het bij veel items in je garderobe past. Om je daarom alvast een handje op weg te helpen, staan hier de trends voor de winterjassen van 2012-2013.

Bont


De bontjas is dit seizoen wederom weer van de partij. Op de catwalk zagen we dan ook heel wat warme pluizige jassen variërend van korte tot lange modellen voorbij komen. Veel bontjassen hadden lange haren en waren soms ook voorzien van een opvallende kleur. Qua bont kozen de meest ontwerpers voor nepbont, maar soms ook voor een echt dierenvelletje.

Gezien bij: Fendi, Michael Kors, Mulberry en Hermès

Military


Net als bij de modetrends voor deze winter spelen military invloeden ook een belangrijke rol in de jassen. Denk bijvoorbeeld aan jasjes met een dubbele rij knopen, luxe parka’s met leer elementen en chique officiersmantels. Deze military jassen hebben vaak glanzende knopen en het kleurenpalet bestaat uit zwart, grijs, kaki en af en toe vlammend rood.

Gezien bij: Victoria Beckham, Tommy Hilfiger, Burberry en Salvatore Ferragamo

Strepen en blokken


Door het sombere kleurgebruik kunnen winterjassen soms een beetje saai zijn, maar daar hebben de designers dit seizoen iets op gevonden. Er paraderden namelijk heel wat modellen gehuld in kleurrijke jasjes met strepen of blokken over het plankier. Deze trend onder winterjassen van 2012-2013 zorgt dan ook voor de nodige kleur in de grauwe dagen.

Gezien bij: Céline, Carven, Michael Kors en Ralph Lauren

Leer


Het zal je ongetwijfeld ook zijn opgevallen bij de modetrends voor deze winter dat we dit seizoen niet om leer heen kunnen. Qua jassen vertaalt zich dit in langen leren mantels, trechcoats met leer elementen en korte lerenjasjes. Leer doet het altijd goed in zwart, maar mag ook gerust in het groen, rood, blauw of bruin gedragen worden.

Gezien bij: Valentino, Versace, Givenchy en Calvin Klein

Oversized


De laatste trend voor de winterjassen van 2012-2013 is oversized. Deze mantels zijn groots, zwierig meeslepend en hebben een bijzonder mooie snit. Als je voor een jas in verleidelijk rood, koninklijk paars of luxe blauw kiest is deze op en top vrouwelijk. Ga je liever voor mannelijk, neem dan een model uitgevoerd in tweed.

Gezien bij: Jil Sander, Hermès, Céline en Diane von Furstenberg

Foto’s via Style