Het gaat de laatste tijd erg goed in de strijdt tegen namaak producten. Want na Hermès heeft nu ook Ugg een rechtszaak gewonnen tegen namaak Uggs.

De een vindt ze geweldig, de ander wil er niet dood in gevonden worden. Toch vinden Uggs nog altijd gretig aftrek. Het is dan ook niet zo vreemd dat er honderden nepvarianten bestaan van de wollige laarsjes. Ugg is hier natuurlijk niet blij mee en spande daarom een rechtszaak aan tegen 3.000 websites die namaak Uggs verkochten. De rechter was het eens met het schoenenmerk en oordeelde dat de sites, die allemaal in China gevestigd zijn, 686 miljoen dollar aan Ugg moeten betalen.

Daarnaast heeft Deckers Outdoor Corp, het bedrijf waar Ugg onderdeel van is, ook alle domeinnamen van de websites in handen gekregen. Op de sites is nu te lezen dat deze webshops namaak Uggs verkochten. Een woordvoerder van Deckers liet aan WWD weten erg blij te zijn met de uitspraak. Vooral omdat de namaak webshops er erg echt uitzagen. Ze gebruikte namelijk de originele Ugg foto’s en de verkoopprijs lag op het niveau van echte Uggs.

Add Your Comment