Afgelopen september kondigde ik het al aan, de Valentino Gap collectie. Inmiddels is het bijna zover, dus wordt het de hoogste tijd om het resultaat nader te bekijken.

De Amerikaanse modeketen Gap wist voor de opening van een flagshipstore in Milaan het Italiaanse modehuis Valentino voor een samenwerking te strikken. Dit leidde tot exclusieve Valentino Gap collectie bestaande uit 7 items met typische Valentino kenmerken.

De Valentino Gap collectie is het beste te omschrijven als basic met een romantische twist. Zo bestaat de lijn onder meer uit een stoere broek, rokje, jasje met capuchon en verschillende parka’s, die door het gebruik van typische Valentino elementen zoals ruches en strikken een vrouwelijke touch krijgen. Verder bevatten de kledingstukken kleuren als legergroen, kaki en zwart, maar helaas geen Valentino rood!


De Valentino ontwerpers Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli zijn in ieder geval helemaal in hun nopjes met de collectie. “We houden ervan om verschillende culturen te mixen. Het was geweldig om de tijdloze items van Gap te combineren met onze couture cultuur,” aldus het tweetal.

De Valentino Gap collectie is vanaf 27 november verkrijgbaar. Deze speciale collectie is slechts in een drietal geselecteerde winkels te koop, namelijk de Gap flagshipstore in Milaan en Londen en in Colette in Parijs.

Add Your Comment