Valentino Fashion Week

Ik ben verliefd op Valentino! Niet op de designer die ergens in de zeventig moet zijn, maar op zijn collectie voor zomer 2007. De collectie die gepresenteerd werd tijdens de Fashion Week was schitterend. Valentino deed alles wat de andere designers in Parijs niet deden. Want waren de collecties in Milaan sexy en supervrouwelijk, de Franse shows zijn behoudend en stijver. Maar Valentino bracht hier verandering in. Deze man weet als geen ander hoe hij een vrouw op en top vrouw moet laten voelen. 

De make-up van de modellen was fris, een matte huid en gouden opgemaakte ogen. Het accent van de make-up lag op de rode lippen. Het haar was opgestoken met veel volume en een dubbele rode band voor in het haar gezet. De dames zagen er prachtig uit.

Valentino wilde een collectie neerzetten die het nieuwe luxe uitstraalt en helemaal volgens de trends van deze zomer is, maar die toch vasthoudt aan de typische Valentino stijl. Rood is de kleur van Valentino en ook deze show kwam de kleur weer volop terug. Zo zagen we schitterende rode korte jurkjes, jasjes, pakjes en avondjurken. Ook de kleur geel kwam herhaaldelijk terug in verschillende creaties. Daarnaast maakte de designer voor deze collectie ook veel gebruik van pasteltinten en wit en zwart.

Tijden de show werden wij verwend met de meest sexy jurkjes, hippe shorts, vrouwelijk tops, schitterende jassen en prachtige avondjurken. De magie van deze collectie zit hem absoluut in de details. De stoffen van de ontwerpen waren schitterend. Ook lag de nadruk op het gebruik van strikjes bloemetjes, roesjes, tule en kant. Zo maakte de ontwerper schitterende rokken met lichte plooien voorzien van een liefelijk strikje en korte rokjes met laagjes. De avondjurken van Valentino waren stuk voor stuk plaatjes.

Ook de accessoires waren absoluut top. Grote leren tassen in het rood, roze, geel en wit en schattige kleine avondtasjes. De zwartte satijnen schoenen bezet met een strik van schitterende steentjes zijn mijn favoriete paar muiltjes van de collectie. Verder was ik ook helemaal weg van de riem met de goudkleurige bloem erop.

Eigenlijk schieten woorden te kort om de schitterende collectie van Valentino te beschrijven. Zijn kleding is zo mooi dat elke vrouw zich hierin voelt als een godin. En één ding staat vast voor deze zomer, ik moet zo’n supervrouwelijk Valentino jurkje in mijn kast hebben.

Add Your Comment