Onlangs is de veiling met items uit collecties van Alexander McQueen van start gegaan. De veiling is een eerbetoon aan de overleden ontwerper en zal de opbrengst doneren aan het AIDS Fonds.

De veiling bedraagt meer dan 50 stukken, zoals jurken, jasjes en broeken, afkomstig uit meerdere collecties van Alexander McQueen. De veiling opende afgelopen maandag en zal nog tot en met 11 april 2010 doorgaan. Het is een stille veiling, wat inhoudt dat er alleen via de website van Housing Works geboden kan worden.

Tot zover beginnen de voorwerpen bij een zeer laag openingsbod en gaan ze uiteindelijk voor een betaalbaar prijsje de deur uit. Sommige stukken zijn misschien niet zo gewild als men had gedacht, aangezien ze nog steeds wachten op een eerste bod.

Zo staat een leren bustier jurk met veren uit McQueens wintercollectie 2007, op een bod van 418 euro. Een andere jurk die nauwkeurig is versierd met kraaltjes uit de wintercollectie 2008, zou onder de hamer kunnen gaan voor 176 euro. Terwijl je normaal gesproken een prijs van tussen de 9.000 en 11.000 euro voor betalen.

De opbrengst van de Alexander McQueen veiling zal naar het AIDS Fonds gaan, ter ondersteuning van de daklozen New Yorkers die leven met AIDS of HIV.

Add Your Comment