Sta je ook vaak in de winkel te twijfelen, of je nou dat rode of zwarte jurkje moet nemen? Dan kan het waarschijnlijk nog wel even duren voordat deze keuze je gemakkelijk afgaat. Want vrouwen schijnen pas vanaf hun 57ste goed te worden in het kopen van kleding.

Uit onderzoek van de website Myhigh, onder meer dan 2.000 vrouwen blijkt, dat de soms frustrerende zoektocht naar de perfecte outfit en de juiste modezaak pas stopt als je de 50 ruim bent gepasseerd. De onderzoekers kwamen namelijk tot de conclusie dat vrouwen pas goed worden in het kopen van kleding vanaf 57 jaar.

Vanaf deze leeftijd zou je namelijk veel zelfverzekerder winkelen en amper terug moeten om iets te ruilen. Volgens Niki Blackmore van Myhigh heeft dit alles te maken dat met ouderdom ook het vertrouwen komt. “Vrouwen spenderen eerst ruim 40 jaar aan het uitzoeken welke kleren echt flatteren en krijgen daarbij veelal advies van vriendinnen en familie. Als ze eenmaal de 55 gepasseerd zijn, worden ze veel slimmer in het selecteren van de juiste kleding,” laat Blackmore weten.

Slimmer winkelen

Als er eenmaal slimmer gewinkeld wordt, gaat er ook minder geld verloren. Zo spenderen dames van 57 jaar gemiddeld 60 euro op 1 maandelijkse winkelsessie. Ook zijn ze veel gehaaider in het opsporen van koopjes en durven ze veel makkelijker naar korting te vragen.

Daarnaast besparen 55-plussers ook veel tijd tijdens het winkelen en hebben ze minder last van frustraties. Dit omdat vrouwen op die leeftijd al lang een drietal lievelingswinkels hebben waarmee ze hun kledingkast vullen. Hierdoor hoeven ze ook niet een eeuwigheid in de winkel of in het pashokje te staan om de perfecte outfit samen te stellen.

Verder hebben deze vrouwen ook veel minder last van miskopen dan jongere dames. Vrouwen van 57 hebben gemiddeld 4 ongedragen items in hun kledingkast hangen en omdat er minder impulsief gewinkeld wordt hoeven zij op elke 20 aankopen ook maar 1 à 2 maal terug naar de winkel om iets te ruilen.

Add Your Comment