De hoofdredactrice van de Franse Vogue en haar team waren vorige week donderdag niet welkom bij de show van Balenciaga. De reden hiervoor was even onduidelijk, maar nu is toch de aap uit de mouw.

Carine Roitfeld, de hoofdredactrice van de Franse Vogue, en haar team werden door het modehuis Balenciaga vriendelijk verzocht om niet naar hun catwalkshow te komen tijdens de Parijs Fashion Week. Roitfeld liet weten de boycot erg jammer te vinden en hoopte dat het niet voor altijd was.

De reden waarom Balenciaga de Franse Vogue niet bij hun show wilde hebben was onduidelijk. Maar volgens een anonieme bron is Carine Roitfeld zelf de fout ingegaan. Ze zou namelijk samples van Balenciaga hebben geleend voor een fotoshoot. Maar voordat de items terug gestuurd werden, is er een jasje bij Max Mara afgeleverd. Het modelabel zou het jasje vervolgens gekopieerd hebben.

Je zou in eerste instantie denken, een foutje is menselijk. Maar volgens de bron ging het niet om een fout. De Franse Vogue zou namelijk regelmatig kleding van het ene modehuis naar het andere modehuis opsturen.

Add Your Comment