Gianni Versace werd in 1997 voor zijn huis in Miami doodgeschoten door Andrew Cunanan. Maar nu gaat het gerucht dat deze moord een afrekening was door de maffia.

In het boek Metastasi, wat in het Nederlands uitzaaiingen betekent, ontrafelt het voormalige maffialid Giuseppe Di Bella waarom Gianni Versace door Andrew Cunanan is neergeschoten. De seriemoordenaar zou namelijk gehandeld hebben uit naam van de N’drangheta, de Calabrische maffia.

Volgens Di Bella werd de 50-jarige oprichter van het modehuis Versace vermoord omdat hij een hoge schuld zou hebben bij de leiders van N’drangheta. Gianni zou namelijk geld witwassen voor deze maffiaclan en zou af en toe zelf wat geld achterover hebben gedrukt. Dit gedrag kon de maffia natuurlijk niet tolereren en daarom besloten zij om Versace om te brengen.

Hoewel de schokkende onthullingen van Di Bella best wel eens waar kunnen zijn, is er volgens de Versace familie nooit sprake geweest van banden met de maffia. “De beweringen over Versace en de maffia zijn niet waar en beschamend. We zullen de herinnering en de reputatie van Gianni Versace in de rechtbanken verdedigen,” liet de familie via een verklaring weten.

Toch nemen de Italiaanse autoriteiten het verhaal van Di Bella heel serieus. Het voormalige maffialid is tegenwoordig namelijk een zeer betrouwbare informant van de politie.

Add Your Comment