Eigenlijk wisten wij vrouwen al lang dat winkelen goed voor ons is. Tijdens een shopsessie leg je immers kilometers af door de stad. Toch neemt dat niet weg dat het altijd leuk is om te horen, dat je eigen vermoeden door een onderzoek bewezen is. Want uit een recent uitgevoerde Britse studie van de Golden Square Shopping Centre blijkt dat wij vrouwen meer dan 12.000 kilocalorieën per jaar verbranden door te shoppen.

Het schijnt dat wij gemiddeld 3,5 kilometer afleggen per tripje. Als we dan uitgaan van het gemiddelde van 5 shopuitstapjes per maand, komt dit neer op 17,5 kilometer per maand en 210 kilometer per jaar. Per 1 kilometer verbrand je ongeveer 60 kcal, dat is dan per winkelsessie 210 kilocalorieën. Per jaar verbranden wij dus zo’n 12.000 kcal door te winkelen. Dit is verglijkbaar met 60 gevulde koeken of 43 repen chocola of 65 zakjes chips.

Ook bleek uit het onderzoek dat 39 procent van de vrouwen gelooft dat een shopuitje net zo vermoeiend is voor het lichaam als een fitnesssessie. Mannen hebben overigens veel minder uithoudingsvermogen tijdens het winkelen. Zij doen dit korter en minder vaak en verbranden hierdoor minder kilocalorieën dan vrouwen. Het mannelijke geslacht verbrand jaarlijks slechts 8.928 kcal door te shoppen.

Add Your Comment