Winkelen op de Amsterdamse Wallen

Shoppen door mode modeblog

wallen.jpg

Het is niet echt voor de hand liggend om naar de Amsterdamse Wallen te gaan om designerkleding te kopen. Maar vanaf half januari is het toch echt mogelijk. Op de plek waar nu nog de dames van plezier huishouden en de rode lampjes branden zijn binnenkort de collecties van veertien Nederlandse ontwerpers te zien.

NV Stadsgoed heeft samen met de gemeente Amsterdam achttien prostitutiepanden gekocht, die de ontwerpers voor ongeveer een jaar mogen gebruiken als etalage, atelier- en woonruimte. De ontwerpers die meedoen aan het Red Light Fashion Amsterdam project zijn Jan Taminiau, And Beyond, Bas Kosters, Daryl van Wouw, Mada van Gaans, Roswitha van Rijn, Jeroen van Tuyl, Edwin Oudshoorn, G+N en Corné Gabriëls.

Het project is een initiatief van modebemiddelingsbureau HTNK. Mariette Hoitink van HTNK vertelt: ‘Prostitutie zal altijd blijven bestaan. En het mengen van verschillende bedrijven in een buurt is een stuk interessanter, spannender en creatiever. Kijk naar het Meatpacking district in New York.’

Op 19 januari vindt in het kader van de Amsterdam International Fashionweek voor pers en genodigden de opening van Red Light Fashion Amsterdam plaats op de thuisbasis van HTNK.

De winkel, gevestigd op de Oudezijds Achterburgwal 121, opent eind februari haar deuren voor het publiek.