Yves Saint Laurent veiling
Onlangs werd in Parijs de inboedel van Yves Saint Laurent geveild. De veiling, die €8,9 miljoen opleverde, bestond uit kunst items en meubelen.

Van 17 tot 20 november werd bij het veilinghuis Christie’s in Parijs de inboedel van de overleden modeontwerper van Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé geveild. De 4 dagen durende veiling leverde €8,9 miljoen op, 3 maal zo veel als Christie’s had verwacht.

Tijdens de veiling werden 1200 items variërend van tapijten tot een Mercedes verkocht.  Een paar stoelen uit de 19de eeuw waren een goot succes. De geschatte waarde van de stoelen was €8.000, maar ze leverden uiteindelijk €241.000 op. Hetzelfde gold voor een de paraplubak van Yves Saint Laurent. De geschatte waarde was €500, terwijl de bak voor €109.000 onder de hamer ging.

Toch is de opbrengst van deze veiling een schijntje vergleken met de eerdere veiling van Yves Saint Laurent kunstcollectie. De kunstcollectie die onder andere bestond uit werken van Picasso, Henri Matisse en Piet Mondriaan leverde €370 miljoen op.

Add Your Comment