zwart2

Zwart is in Parijs in de mode’, zo kopte het AD laatst. Is zwart ooit helemaal verdwenen dan? De krant kan het niet laten de crisis er even bij te betrekken, want dat doen we tegenwoordig toch overal bij? Eén ding is zeker in mijn optiek: mode en crisis gaan niet samen in één zin. Gelukkig is de schrijver van het artikel er niet op uit ‘mode’ in een negatief daglicht te stellen.

Christian Lacroix doet dat ook niet: ‘Zwart is het begin van alles, nulpunt, contour en reservoir.. daarna de inhoud. Tegelijkertijd is zwart de optelsom van alle kleuren. Zwart is fluctuerend, wisselend en nooit hetzelfde.’

Dames en heren, het is duidelijk. De winter van 2009 en 2010 hullen wij ons in zwart leder, zwart borduursel, zwart bont, zwarte pailletten, enzovoorts. Per slot van rekening hebben de mannen met zwarte lingerie nog nooit een probleem gehad.

Gelukkig staan er voor de muurbloempjes onder ons nog veel meer trends op de rol.

‘Zwart is droevig noch vrolijk, maar vol allure en elegantie, perfect en onontkoombaar. Daaraan valt evenmin weerstand te bieden als aan de nacht’, was getekend Christian Lacroix.

Add Your Comment