Abercrombie & Fitch heeft wel een heel bijzondere manier gevonden om hun personeel fit te houden. De werknemers van de Amerikaanse modeketen worden namelijk gestraft met push-ups als zij een fout maken.

Het personeel van de Abercrombie & Fitch flagship store in Milaan worden volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera gestraft met push-ups als zij iets fout doen. Zo moeten mannen zich 10 keer opdrukken als zij een opdracht van hun leidinggevende niet goed uitvoeren of als ze een klant niet vrolijk begroeten. Vrouwelijke werknemers moeten in zo’n geval 10 squats doen.

De Italiaanse vakbonden zijn het absoluut niet eens met deze maatregel en zeggen dat de waardigheid van het personeel door zulke straffen wordt aangetast. Toch is het niet de eerste keer dat Abercrombie & Fitch kritiek krijgt op hun personeelsbeleid. In 2011 werd er in België al een onderzoek gestart naar de modeketen omdat mooiere personeelsleden meer verdiende. Ook werd het merk in Engeland aangeklaagd door een ex-medewerker omdat zij vanwege haar armprothese niet meer in de winkel mocht staan en voortaan in het magazijn moest werken.

Add Your Comment