Gisteren is de Amsterdam Fashion Week 2011 van start gegaan. Jan Taminiau had de eer om de veertiende editie van de modeweek te openen.

De Amsterdam Fashion Week 2011 werd woensdagavond ingeluid door Jan Taminiau. De Nederlandse ontwerper deed dit op spectaculaire wijze, namelijk met maar liefst 2 shows. Taminiau presenteerde als eerste zijn nieuwe demi couture collectie en sloot de avond af met een haute couture show.

Demi couture


Jan Taminiau startte de Amsterdam Fashion Week 2011 met de demi couture show genaamd Separates. In totaal stuurde de ontwerper 20 creaties met een klassieke en romantische ondertoon de catwalk op. De show werd geopend door Iekeliene Stange gehuld in een wijd geplooide minirok gevolgd door modellen in cocktailjurken, kortte jasjes en avondjurken versierd met pailletten. Qua kleuren gebruikte Taminiau voornamelijk taupe, beige, zilver en nude tinten.

Het doel van de demi couture lijn is om een kwalitatieve en draagbare collectie neer te zetten. Daarom koos de ontwerper voor kledingstukken die half af zijn en na een doorpas worden afgemaakt. De items kunnen afzonderlijk gedragen worden en zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.

Haute couture


Na de demi couture collectie volgde de haute couture lijn Irradiance. De modellen betraden de catwalk op schoenen van ongeveer 30 centimeter hoog waardoor zij langzaam vooruit kwamen. Maar ook het feit dat hun gezicht afgedekt was met een glinsterend masker maakten het lopen voor de dames niet gemakkelijk.

Jan Taminiau noemde zijn haute couture collectie duister. Dit kwam tot uiting in zwarte, grijze en witte creaties van zijde stoffen waarbij de nadruk voornamelijk op de schouders lag. Zo zagen we jurken met krachtige schouders en andere gewaden met ingeweven barokpatronen.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=RrMummi69BQ[/pro-player]

Foto’s via Peter Stigter

Add Your Comment