Verrast waren we door A Woman’s Merit, de collectie van Marloes Blaas op de Amsterdam Fashion Week 2011. In de Zuiveringshal nam zij ons terug mee in de tijd en toonde zij stoere vrouwenmode in prachtige kleurencombinaties. De modellen liepen op sfeervolle jaren 40 muziek en de songs van Frank Sinatra.

De jonge ontwerpster liet zich inspireren door de invloeden van de Tweede Wereldoorlog en haar collectie is een eerbetoon aan de onafhankelijkheid van de vrouw. De status van deze vrouwen zagen we duidelijk terug in het gebruik van stoere materialen. Zo kwamen er grof gebreide truien langs, prachtig in maïs/okergeel. Mooie jassen van groen canvas, gebreide capes en kokerrokken van een lekker stevig wolmixen. Maar ook een geweldig zwart leren pak. Prachtig vonden we de glanzende donkergrijze jurkjes. En de hoge broeken, sommigen in een kittige ruit, en rokken die met plooien en touwen strak rondom het middel gebonden waren.


Aan het einde van de show op de Amsterdam Fashion Week 2011 zagen we lichte tinten als babyblauw, crème en grijs. Leuk gecombineerd met rode laarzen en schoenen. Leuk om te weten is dat Marloes gebruik maakte van authentiek bedrukte zijde landkaarten. Piloten in de oorlogstijd gebruikten dit en het was echt de eyecatcher van haar collectie.

Het applaus van het publiek was terecht. A woman’s merit is de verdienste van Marloes Blaas!

[pro-player]https://www.aifw.nl/assets/media/VIDEOS/JAN11/0128/MARLOESBLAAS/AIFW+jan+2011MARLOES+BLAAS_H264.mov[/pro-player]

Foto’s via Peter Stigter
Video via Frequin

Add Your Comment