Op donderdag, de tweede dag van de Amsterdam Fashion Week 2011, onthulden Truus en Riet Spijkers hun SIS collectie. Deze tweede SIS collectie van Spijkers en Spijkers kreeg de naam Fast Ladies.

De modezussen Riet en Truus Spijkers lieten zich voor hun winter 2011-2012 collectie, die zij donderdagavond op de Amsterdam Fashion Week presenteerden, inspireren door snelle dames of te wel Fast Ladies. Het duo liet zich leidde door vrouwen die in de jaren 20 risico’s durfde te nemen door zich te wagen in de mannenwereld van autoracen en vliegen. De grote muze voor het maken van deze lijn was dan ook Amelia Earhart, zij vloog in 1932 als eerste vrouw alleen de Atlantische Oceaan over.


Op de catwalk verscheen een parade klassieke race en piloten kleding vertaald naar moderne creaties. Zo bestaat de nieuwe SIS wintercollectie onder andere uit wollen overalls, slank gesneden broeken, getailleerde jasjes, gebreide jurken en tops uitgevoerd in Monte Carlo stijl. De nadruk van de creaties lag op de taille, die extra geaccentueerd werd door het gebruik van een ceintuur.

Spijkers en Spijkers gebruikten voor de collectie soepel vallende en stoere stoffen, die zij afwerkte met bijzondere details waarbij ook de naadverweking een belangrijke rol speelde. Qua kleurgebruik kozen de modezusjes voor ecru, zwart, taupe en verschillende tinten blauw die afgewisseld werden met een wolkenprint.

Foto’s via Peter Stigter

Add Your Comment