AMFI Jeansmodeshow in club Escape Amsterdam

Lifestyle door mode modeblog

Op de eerste lesdag krijgen de tweede jaars AMFI studenten hun eerste opdracht; het jeansblok. In 6 weken moeten wij de Jeans markt onderzoeken, moodboards creëren, 10 jeans schetsen en 10 exemplaren in illustrator tekenen. Daarnaast moesten we ook verschillende details bedenken en uitproberen, prints ontwerpen en tops bedrukken, patroontekenen en werken met jeansmachines. Met als doel één jeans vervaardigen en deze showen in de Escape in Amsterdam!

Natuurlijk zitten er ook eisen aan de opdracht. Zo moest het een commerciële jeans zijn die past bij merken als Fornarina, Diesel, Tommy jeans, G-Star, G-sus, en Kuyichi.

Woensdag 15 oktober was het zo ver. Na weken van stress, dagen naaien in de naaizaal (zelfs op zaterdag was het AMFI open voor de gestreste studenten) werden de zelfontworpen jeans en bedrukte shirtjes geshowd in de Escape. De show was toegankelijk voor studenten, vrienden, familie, kennissen en andere geïnteresseerden.

Om 7 uur opende de Escape zijn deuren. Waar om half 7 de studenten nog druk bezig waren met de styling en make-up, stond het om 7 uur bomvol met gasten en geïnteresseerden. Om 8 uur was het moment om de show te stelen. De DJ draaide een lekker muziekje en de modellen paradeerden per merk over de catwalk. Het publiek is enthousiast en de show is zo voorbij. Ook ik heb tijdens de show gelopen, met mijn eigen ontworpen jeans voor Fornarina.

De leraren zaten vooraan met een kritische blik, maar leken tevreden. Tijdens de show is er van alles misgelopen, maar niemand heeft iets gemerkt. Het was een enorm succes.  Na afloop was er gelegenheid voor een praatje onder het genot van een hapje en drankje.