mode in India
Het is een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. In mijn drukke AMFI studentenleven was er even geen tijd. Je moet een modeopleiding niet onderschatten, maar voor het harde werk krijg je vaak zoveel meer terug.

Zo mocht ik me de afgelopen tijd heel gelukkig prijzen. Samen met twee andere designstudentes was ik namelijk uitgekozen om mee te doen aan het Shared Talent India project. Tijdens het project werkte we 10 dagen samen met designers en studenten uit India en Londen om sustainable mode te ontwerpen. Voor de  voorbereidingen vloog we zeker eens per maand voor 2 daagjes naar Londen. In de Engelse hoofdstad volgende we workshops op het Londen College of Fashion met de UK designers en studenten.

17 juli was het zover de India trip werd werkelijkheid . s’ Ochtends om 6 uur arriveerde we op het vliegveld in Dehli. Met een busje werden we naar een Artiesten Villa gebracht waar we zouden werken. Wat ik allemaal heb gezien, zal ik nooit meer vergeten. Vanuit de bus zag ik krottenwijken en ellende, maar ook een kleurrijk en inspirerend India. De Villa bevond zich in een cocon, afgesloten van het drukke verkeer en de armoede, bewaakt en verscholen achter vele poorten.

Gedurende de 10 dagen heb ik samengewerkt met een studenten uit London, maar ook heb ik veel geleerd van de designers van o.a. Nike en Topshop. Tijdens het project hadden we de beschikking over een team van naaisters, borduursters en patronenmakers. Met hun heb ik een jasje en jurkje ontworpen van trussard zijde. Dit is zijde van rupsen die niet gedood worden, maar al dood zijn. Ook hebben we gewerkt met khadi katoen. Hierin worden geen chemische bestrijdingmiddelen.

Sustainable fashion hoeft er absoluut niet oubollig uit te zien. Onze creaties zijn hiervan het bewijs, met eerlijke stoffen, natuurlijke verfstoffen, handwerk en creativiteit hebben we prachtige stukken gecreëerd. In September wordt ons werk geshowd op de Ethical Fashion week in Londen. Ook zal de collectie te zien zijn op de India Lakme Fashion week.

Add Your Comment