De allerlaatste show van de Amsterdam Fashion Week gisterenavond was een spektakel van ontwerpster Bibi van der Velden. Zij creëerde een fantastisch futuristische show met blauwe laserlampen en voornamelijk bolvormige sieraden. Niemand minder dan Yfke Sturm liep als model mee in deze onvergetelijke show.

In deze show wilde Bibi extenties aan het lichaam toevoegen. Haar inspiratie was afgeleid van kunstvormen van oude inheemse stammen over de hele wereld. De opvallend grove bolvormige sieraden zagen er futuristisch en organisch uit. Er waren een soort helmen, oorwarmers, maskers en schouderversieringen. En natuurlijk overdreven grote armbanden en kettingen. Veel objecten waren gemaakt van hightech materialen zoals roestvrij staal en ook van spiegels en glas. Dat laatste in samenwerking met een glasblazer.

Door de blauwe laserstraal (hoe Avatar!) ontstond er een sciencefiction-achtige tunnel waaruit de modellen op kwamen. Daardoor moest je eerst even met je ogen knipperen, wilde je de sieraden goed kunnen zien. Maar, het zette wel meteen een waanzinnig beeld en sfeer neer; het publiek ging uit haar dak.

Het laatste model dat als een sexy robocop op de catwalk verscheen was Yfke Sturm. Ze droeg een soort korset van roestvrij staal en een helm. Een veel prettiger gezicht dan Arnold Schwarzenegger destijds kan ik vertellen! Aan het einde kwam Yfke hand in hand met Bibi de catwalk op om te poseren voor de fotografen. Met alle andere modellen achter hen verlieten zij de catwalk, terwijl er uit het plafond zilverkleurige papiertjes neerdaalden. Na de afterparty kwam ik ze later die avond nog steeds tegen tussen mijn kleding.

De show werd gesponsord door Samsumg Mobile en voorafgaand aan de show werd voor een select gezelschap model Yfke Sturm als een ware diva binnen gedragen door 4 sterke studs. Zo wil ik ook nog wel een keer entree maken! Tijdens de presentatie kreeg een aantal bekende Nederlanders waaronder Inge de Bruin, Quinty Trustfull en Caroline Tensen deels door hen zelf ontworpen tassen cadeau. Deze hadden zij samen met ontwerper Omar Munie op de Miljonairs Fair gemaakt.

Add Your Comment