Zaterdag presenteerde Daryl van Wouw zijn nieuwe collectie op de Amsterdam Fashion Week en hoewel hij bekend staat om zijn streerwear kleding, koos de ontwerper ditmaal voor een iets andere stijl.

Voor zijn collectie voor zomer 2011 liet Daryl van Wouw zich inspireren door de videoclip Paradise Circus van Massive Attack. Dit leidde tot een vrouwelijke en kleurrijke collectie, waarin naast invloeden uit Shanghai toch ook wat streetwear aspect in waren verwekt, genaamd Lovely Weird World.

Zo zagen we modellen gehuld in geplooide shorts en jurkjes, bolle rokjes, leren jasjes en jumpsuits in de kleuren rood, geel, blauw, oranje en zwart voorbij komen. Maar het Weird element van de show was niet zozeer de kleding, maar het opvallende gekleurde haar en de bijzonder stippeltjes make-up van de modellen.

De combinatie van vrouwelijkheid, Shanghai en een beetje streetwear pakte zeer goed uit voor Daryl van Wouw. Want na afloop van de show werd de ontwerper door vele bestempeld als het hoogtepunt van de Amsterdam Fashion Week.

Foto’s via Team Peter Stigter

Add Your Comment