Jan Taminiau opende alweer de twaalfde editie van Amsterdam Fashion Week. Wat een schouwspel, een prachtige show, met heel veel pailletten en glans en schitterende silhouetten.
De Zuiveringshal West was gisteravond bomvol met mensen voor de presentatie van Jan Taminiau zijn Duality collectie en natuurlijk startte de show fashionably late. Op een soort van opera muziek liepen de modellen langzaam als in een sprookje over de lange catwalk. Aan het einde van de catwalk nam elk model een bijzondere krachtige pose aan voor de fotografen.

Jan Taminiau presenteerde een collectie met veel glimmende stenen, pailletten en draden. Op niet alleen de jurkjes, maar ook in het haar van de modellen. Lichte poedertinten, goud, zalmroze en nude zetten de toon. Ruches, laagjes en chiffons. En dan die schoenen, torenhoog, zonder hakken! Een voltreffer als start van het modespektakel van de komende dagen.

De schouders van diverse ontwerpen waren geaccentueerd en er kwamen geweldige silhouetten voorbij. Veel jurkjes leken op schattige harnasjes en waren voorzien van ronde bloemvormige schilden. Lief maar met een pantser. De modellen hadden ook prachtige hoofdtooien, als een soort helm. Dit alles deed een beetje denken aan de middeleeuwen. Kenmerkend voor het werk van Jan Taminiau, een link met het verleden.

De jurk die op het laatst werd geshowd, was werkelijk adembenemend. Een waterval van lichtblauwe tule sprong direct in het oog met in het bovenstuk een en al glitter. De trouwjurk, die de muze van Jan Taminiau op het einde van de show droeg, was een echt prachtexemplaar. Bravo en applaus. Ik zeg volmondig ‘ja’!

Add Your Comment