Donderdagavond presenteerde Mada van Gaans haar herfst/winter 2010 collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week. Het thema was “The Serpent Goddess’. Verleidelijke slangen en godinnen dus en dat was te zien.

In navolging op Mada van Gaans haar zomercollectie, genaamd, “Mythical Cobra”, waren er dit keer ook veel snake prints. Tijdens de show zagen we naast deze vele slangenafdrukken, als afgegooide huiden, ook heel mooie tinten. Wit, nude en bruin en incidenteel een knalroze outfit. De kleurencombinaties waren verrassend en inspirerend. Daarna showden de modellen prachtige zwarte mystieke ontwerpen. Bijzonder opvallende creaties in de vorm van wijde harembroeken en bolvormige mouwen.

De schoenen waren torenhoog. Maar ach, hoeveel moeite hadden sommige modellen om er verleidelijk als een goddess op te lopen en, ondanks dat slangen ook kronkelende bewegingen maken, leidt dat dan toch de aandacht van de show af. Sieraden waren er nauwelijks, behalve een mooi smal sieraad in de vorm van een hart versierd met kraaltjes.

Mada sprak in haar ontwerpen niet met gespleten tong en is trouw gebleven aan haar eigen stijl; elegant, stijlvol en sober klassiek. Gemixt met een klein beetje mysterie. Ik vind haar in elk geval een Goddess met power.

Add Your Comment