Armani Privé couture winter 2012

Modenieuws door mode modeblog


Na Dior en Chanel was het de beurt aan Giorgio Armani om zijn creaties op de Haute Couture Week te tonen. De ontwerper deed dit met een mooie traditionele Armani Privé couture collectie voor winter 2012.

Voor de Armani Privé couture collectie van winter 2012 had Giorgio Armani zich laten leiden door de zonsopkomst en zonsondergang. Dit vertaalde zich op de catwalk in wijdvallende broekpakken, korte jasjes, tops met peplums, maxi rokken met split, glanzende cocktailjurken en gewaden met Swarovski kristallen.

Qua materialen koos Armani vooral voor de nacht. Zo gebruikte de ontwerper veel fluweel, organza, satijn en borduursels. In het kleurenpalet speelde hij met licht dat hij liet terugkomen in lila, grijs, paars, zilver, fuchsia, lichtblauw en zwart.

De Armani Privé look werd compleet gemaakt met keppelachtige hoedjes, transparante sjaaltjes over het gezicht en hier en daar grote oorbellen en kettingen. Verder droegen de modellen pumps of platten schoenen met een spitse neus en in hun hand een leren of satijnen clutch.

Foto’s via Style