Armani stopt met het verkopen van echt bont. Het label nam deze beslissing na gesprekken met Fur Free Alliance, een internationale dierenbeschermingscoalitie.

Het Italiaanse modehuis gebruikte onder meer konijnenbont in kledingstukken. Het merk heeft aangekondigd vanaf de wintercollectie 2016 volledig bontvrij te zijn. “Technologische innovaties hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat er geweldige alternatieven beschikbaar zijn die het gebruik van bont overbodig maken. Mijn bedrijf zet met deze beslissing een grote stap vooruit in de bescherming van, en de zorg voor het milieu en dieren”, laat Giorgio Armani weten.

Joh Vinding, voorzitter van Fur Free Alliance, ziet de toevoeging van Armani aan de Bontvrijlijst als een enorme stap. “Armani’s bontvrijverklaring bewijst dat modeontwerpers en consumenten creatieve vrijheid en luxe kunnen hebben zonder dierenleed. De heer Armani is al decennia lang een trendsetter binnen de mode-industrie, en deze nieuwe stap laat zien dat mededogen en innovatie de toekomst van de mode zijn”, aldus Vinding.

Foto’s: Style