maxima2

Een hele maand lang vormt het centrum van Arnhem letterlijk de kern van de derde editie van Arnhem Mode Biënnale. SHAPE is het verbindende thema van het grootste culturele mode-event ter wereld. Ruim tachtig modelabels doen dit jaar mee. Zoals Viktor & Rolf, Martin Margiela, Lanvin, Raf Simons, Hussein Chalayan, Jil Sander en Rick Owens. Op naar Arnhem dus!

Maar liefst honderdvijftig kledingstukken maken in Arnhem duidelijk wat SHAPE betekent en waarom ‘vorm’ actueel is in de mode. Door middel van een spraakmakende tentoonstelling, diverse interessante nevenexposities, lezingen, mooie shows en een tijdschrift. Want samen met Elsevier publiceert Arnhem Mode Biënnale een uniek modemagazine. In dit bijzondere blad, dat uitkomt met drie verschillende covers, vind je interviews met toonaangevende modeontwerpers als de Amerikaanse zusjes Rodarte en de avant-gardistische Rick Owens. Artistiek leider is niemand minder dan Piet Paris (van die superleuke modetekeningen!) dus dat zit ook wel goed.

Arnhem Mode Biënnale laat iedere twee jaar de actuele stand van modevormgeving op internationaal niveau zien. En in vier jaar tijd is de modebiënnale uitgegroeid tot een groot, toonaangevend en sterk internationaal georiënteerd event.

Niemand minder dan prinses Máxima opende op 5 juni jongstleden de Mode Biënnale. Met haar aanwezigheid, die vanwege haar opvallende outfit de nodige commentaren ontlokte, wilde de prinses jong Nederlands modetalent een hart onder de riem steken. Haar outfit, een lang getailleerd jasje van Jan Taminiau dat gemaakt leek van een postzak, deed ook de nodige wenkbrauwen fronsen. Maar eerlijk is eerlijk, nationaler kan het niet! Met haar haar prachtig in de krul, een slanke gouden broek en hoge hakken was onze prinses wat mij betreft een origineel plaatje!

Add Your Comment