De kerstdagen zijn alweer achter de rug, wat inhoudt dat het einde van het jaar er aan komt. Daarom is dit het perfecte moment om terug te kijken op de beste modetrends van 2012.

Het einde van het jaar nadert, waardoor het goed is om even terug te kijken op de beste modetrends van 2012. Want qua mode en beauty bracht dit jaar ons veel goeds, zoals de wedge sneakers, peplums en opvallende lippen. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat 2013 op modegebied net zo goed wordt!

Peplum


Dit was zeker het jaar van de peplum. De opbollende schootjes waren werkelijk op elk kledingstuk, variërend van jurken tot jasjes, terug te vinden. Het is dan ook niet vreemd dat de taille behoort tot de modetrends van winter 2012-2013.

Wedge sneakers


Toen Isabel Marant met de wedge sneakers op de proppen kwam, had de ontwerpster een regelrechte hit te pakken. De schoen werd in 2012 zelfs zo populair dat Christian Louboutin, Chloé en Marc Jacobs met eigen wedge sneakers kwamen.

Boorduurwerk en kant


Dit jaar draaide het in de mode ook om details. Dit vertaalde zich in jurken waarin boorduurwerk met kant werd gecombineerd. Deze veelal met de handgemaakte creaties zorgden dan ook voor een aantal hoogte punten op de rode loper.

Opvallende lippen


De opvallende lippen waren zonder twijfel de make-up trend van 2012. Het kleurenpalet van de lippenstift varieerde van donker tot zacht rode tinten. Maar de It-kleur van dit jaar was de feloranje kleur tangerine.

Leer


Leer maakte dit jaar een echte comeback. Heel veel ontwerpers kozen dan ook voor deze stof en verwerkten dit in jurken, rokken, tops, jassen en broeken. De leer modetrend van deze winter kenmerkte zich vooral door donkere romantiek.

Cut-outs


In 2012 draaide niet om zoveel mogelijk huid te laten, maar om strategische geplaatste cut-couts. Deze gaten kwamen in heel veel verschillende vormen en formaten voorbij.  Het favoriete cut-out item van dit jaar was de jurk met rondom de taille of bij de rug een gat.

Nail art


Het statement shirt leek dit jaar bij de celebrities vervangen door statement nail art. Want in 2012 stuurden heel wat sterren een boodschap via hun nagels. Zo verschenen Katy Perry en Zooey Deschanel verschillende keren met opvallende, versierde nagels.

Cap-toe schoenen


De klassieke toe pump heeft dit jaar een make-over gehad. Het resultaat was de cap-toe schoen, waarbij de stapper alleen een puntig neusje leek te hebben en rondom de hiel vastzat. Deze pumps kwamen in heel wat collecties voorbij, maar de meest opvallende exemplaren waren toch wel die van Marc Jacobs en Christian Louboutin.

Foto’s via Style