Bill Gaytten is de nieuwe ontwerper van John Galliano. Ondanks dat het gerucht ging dat John Galliano zou terugkeren bij zijn eigen label, kunnen we nu met zekerheid zeggen dat dit niet gaat gebeuren.

De 51-jarige designer Bill Gaytten is de nieuwe ontwerper van John Galliano. Hoewel zijn naam misschien niet direct een belletje doet ringkelen, is hij geen onbekende. Gaytten werkt al 23 jaar voor Galliano waardoor er dan ook niet veel zal veranderen. “Ik doe dit werk al zo lang, dat er voor mijn gevoel niet veel zal veranderen. Het voelt wel anders nu John er niet meer is. Ik ben heel benieuwd wat hij van deze keuze vindt,” aldus de nieuwe hoofdontwerper.

Galliano zonder Galliano

Toch klinkt een John Galliano zonder John Galliano een beetje leeg. Maar volgens CEO Pierre Denis is dat absoluut niet het geval. “Het creatieve ontwerpteam is het hart van het bedrijf. Het is deze creatieve energie en dit talent dat in staat is het DNA van Galliano te vangen, met originaliteit en vernieuwende ideeën,” liet aldus Denis weten.

Hoewel het er ook even op leek dat John Galliano zelf terug zou keren bij zijn eigen label heeft Bernard Arnault, de directeur van LVMH, bekend gemaakt dat de ontwerper nooit meer binnen zijn bedrijf aan het werk mag. “Hij zal niet werken voor LVHM, niet voor Dior of ieder ander label dat onder onze vlag valt. Hij was niet eens zo beleefdheid om contact met me op te nemen na zijn arrestatie en ontslag,” vertelde Arnault aan The New York Times.

Add Your Comment