Het boek Alexander McQueen, Genius of a Generation gaat over het opmerkelijke levensverhaal van de onlangs overleden ontwerper.  Dit boek, waarin onder meer foto’s van zijn meest bijzondere creaties staan, is het eerste boek over McQueen dat na zijn plotselinge dood  gepubliceerd wordt.

In het boek wordt het leven van Alexander McQueen beschreven. Het verhaal begint bij zijn jeugd waar hij als jongetje al op de muren van zijn kamer tekende en eindigt met zijn laatste collectie voor winter 2010/2011, die hij helaas niet heeft kunnen afmaken.

Verder bevat het boek meer dan 120 foto’s die McQueens meest dramatische en spraakmakende catwalk shows weergeven, ook laten ze zijn complexe visie zien en hoe zijn creaties tot stand kwamen. Alexander McQueen heeft heel wat teweeg gebracht in de modewereld. Zo waren zijn ontwerpen vaak vooruitstrevend en gewaagd, waar soms heel wat commotie rondom ontstond.

Het boek Alexander McQueen, Genius of a Generation is een eerbetoon aan de overleden ontwerper. Het is geschreven door Kristin Knox, een internationale modejournalist en blogger. Het boek wordt op 7 mei 2010 te koop voor ongeveer 23 euro.

Add Your Comment