Burberry onthulde gisteren de winter 2011 collectie op de Londen Fashion Week 2011. Zoals voorgaande seizoen was de catwalkshow ook ditmaal weer de meest begeerde show van de modeweek.

Christopher Bailey presenteerde woensdagmiddag zijn Burberry collectie voor winter 2011 op Londen Fashion Week 2011. De ontwerper deed dit in een tent in Kensington Gardens, die tot de nok gevuld zat met celebrities waaronder Anna Wintour, Rachel Bilson, Lily Donaldson, Alexa Chung, Kate Bosworth en Julia Restoin Roitfeld.

Voor de wintercollectie liet Christopher Bailey zich inspireren door de jaren 60 wat hij combineerde met een vleugje 101 Dalmatiërs. Dit vertaalde zich naar kleurrijke creaties waarbij de nadruk duidelijk lag op buitenkleding, wat in het geval van Burberry natuurlijk een parade van trenchcoats betekent.

De show opende met helder gekleurde wollen jassen in het oranje, rood en groen gevolgd door de bekende bruine Burberry trenchcoat. Ditmaal werd bij het klassiek model de talie verlaagd, pofmouwen aangemeten en een aantal touwtjes toegevoegd om zo de jas een moderne twist te geven.


Opvallend op de catwalk waren de zwart-wit gevlekte jacks en de petten die regelrecht uit de 101 Dalmatiërs leken te komen. Verder zagen we ook veel bont en de iconische Burberry ruit die deze keer was uitgevoerd in een gele, roze en rode variant.

Naast jassen creëerde Christopher Bailey voor aankomende winter ook broeken in helder paars en herfstachtig groen, tops gemaakt van bont en winterse witte jurken. Veel modellen droegen bij hun creaties een bijpassende tas zoals een geruite bowlingtas en of een leren clutch.

Christopher Bailey sloot de Burberry show af met alle modellen op de catwalk gehuld in liefelijke regencapjes, terwijl er een flink pak nepsneeuw uit de lucht kwam dwarrelen. Kortom, Bailey leverde weer een spectaculaire catwalkshow af en een prachtige Burberry winter 2011 collectie.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=LpSZHrxBudM[/pro-player]

Foto’s via Style