Burberry toonde gister de collectie voor winter 2012 op de Londen Fashion Week 2012. Zoals elke keer was de show ook ditmaal weer het hoogtepunt van de modeweek.

Christopher Bailey onthulde maandag, tijdens de Londen Fashion Week 2012, de Burberry winter 2012 collectie in een speciaal opgezette tent in Hyde Park. Natuurlijk trok de show behoorlijk wat celebrities waaronder Anna Wintour, Kate Bosworth, Alexa Chung en Rosie Huntington-Whitely.

Ontwerper Christopher Bailey noemde de show Town and Field wat synoniem stond voor Britse landelijke invloeden gecombineerd met het stadsleven. Voor de Burberry wintercollectie bleef Bailey dicht bij de roots van het modehuis, maar toch slaagde hij erin de bekende klassiekers weer van een nieuw jasje te voorzien.

Op de catwalk verscheen de ene na de andere creatie waarin jaren 40 elementen waren verwerkt. Zo zagen we trenchcoats met grote grijpzakken, kokkerrokken, smal gesneden broeken, jasjes met military invloeden en een heleboel strikjes. Qua kleur koos Christopher Bailey voor beige, groen, rood, grijs, paars en geel en de bekende Burberry ruit verruilde hij ditmaal voor horizontale strepen.

De modeshow eindigde ook deze keer weer met een grand finale. Christopher Bailey liet het confetti regenen en stuurde zijn modellen gehuld in trenchcoats en met leren handschoenen versierd met studs en in hun hand een paraplu de catwalk op.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=mymYfX0jTbI[/pro-player]

Foto’s via Style