Op de vierde dag van de Londen Fashion Week was het de beurt aan Burberry om de zomer 2013 collectie te tonen. Het merk koos voor heel veel kleur gecombineerd met de energie van Londen.

Christopher Bailey onthulde maandag zijn Burberry collectie voor zomer 2013 tijdens de Londen Fashion Week. De ontwerper deed dit als vanouds in een tent in Hyde Park. Natuurlijk trok deze show behoorlijk wat bekijks, de ruimte zat dan ook afgeladen met 1.500 gasten waaronder Anna Wintour, Mario Testino en Dita Von Teese.

Ontwerper Christopher Bailey liet zich voor deze collectie inspireren door de geweldige energie van Londen en het onderscheidende van het Britse vakmanschap, design en innovatie. Dit alles dompelde hij onder in een sausje van kleuren.

De show opende met parelroze badpak met daarover een witte jas. Hierna volgde rokken, blouses, shorts, peplums en korstten veelal gemaakt van iets wat leek op een folieachtige stof en voorzien van metallic groene, paarse, roze, gouden of blauwe tint.

Uiteraard reserveerde Christopher Bailey ook een grote plek voor de Burberry trenchcoat in de zomercollectie. Zo zagen we trenchcoat van groen kant, een exemplaar met een rozerood kleurverloop en verschillende metallic varianten. Verder koos Baily voor korte capes en jasjes.

Om de Burberry look af te maken gebruikte de ontwerper zonnebrillen in metallic tinten en af en toe een leren centuur rondom de taille. Aan hun voeten droegen de modellen peep-toe sleehakken en in hun hand de Blaze gemaakt van doorzichtig plastic en python of voorzien van ruitje gecombineerd met python.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=hBG7JTbioxE[/pro-player]

Foto’s via Style