Burberry make-up collectie onthult

Beauty door mode modeblog


Vorig jaar oktober kondigden we al aan dat Burberry een eigen make-up collectie zou lanceren. En nu het dan bijna zover is, hebben wij onze hand weten te leggen op de eerste foto van de Burberry make-up.

Het idee voor de Burberry make-up lijn is ontstaan toen Christopher Bailey, de hoofdontwerper en creatief directeur van het merk, tijdens een show de echte Burberry attitude wilde overbrengen. De kleding klopte, de schoenen en de tas klopte alleen de make-up paste niet bij het totaalplaatje. Daarom besloot Bailey om een Burberry make-up lijn te creëren.

De make-up collectie van Burberry zal onder andere bestaan uit lippenstift, oogschaduw, eyeliner, mascara, foundations en bronzers. Het kleurenpalet is voornamelijk geïnspireerd door de beroemde trenchcoat van het merk en bestaat dan ook uit in chique natureltinten gecombineerd met kleuren als grijs, blauw en rood. Natuurlijk is ook de verpakking van de make-up op en top Burberry. De producten zijn namelijk verpakt in geruite doosjes.

De prijzen van de Burberry make-up variëren van €18 voor lipliner tot €40 voor een foundation. De producten zijn vanaf juli te koop bij onder andere Nordstrom in Amerika, Galeries Lafayette in Parijs en Harrods in Londen. Of de lijn ook in Nederland verkocht gaat worden is nog niet bekend.