Chanel presenteerde gisteren de cruise collectie voor 2012. Voor deze catwalkshow was het modehuis neergestreken in Cap d’Antibes in Zuid Frankrijk.

Karl Lagerfeld onthulde maandagavond in Hotel du Cap in Cap d’Antibes zijn Chanel cruise collectie voor 2012. Voor deze speciale gelegenheid nodigde de ontwerper 200 gasten uit waaronder Vanessa Paradis, Blake Lively en Rachel Bilson. Naast een prachtige show trakteerde Lagerfeld zijn genodigden ook op een picknick, een concert van Bryan Ferry en op zijn Chanel film The Tale of a Fairy.

Voor de nieuwe Chanel cruise collectie liet Karl Lagerfeld zich inspireren door Rita Hayworth en Aly Khan. Dit verstaalde zich naar luxe creaties met een klassiek Chanel tintje. Zo zagen we geplooide rokken, chiffon jurken met parels, chique blazers, kokerrokken, wijdvallende broeken en badpakken versiert met edelstenen. Qua kleuren koos Lagerfeld voor zwart en wit wat hij aanvulde met lila, geel en room.


Tijdens de show introduceerde Karl Lagerfeld ook een nieuwe schoen die hij omdoopte tot tango thongs. Modellen paraderen heen en weer op kniehoge laarzen en pumps met opengewerkte tenen en hiel waardoor er een soort slippereffect ontstond.

Ondanks het af en toe wat frappante schoeisel, creëerde Karl wel een aantal prachtige creaties. Al met al was het een mooi Chanel cruise collectie, die het toch al rijke Antibes tijdens de zonsondergang nog net even iets rijker maakte.