Karl Lagerfeld presenteerde onlangs zijn Chanel haute couture collectie voor winter 2010 in het Grand Palais in Parijs. Natuurlijk was deze show, zoals we van Karl gewend zijn, weer even spraakmakend als altijd.

Na een catwalk in boerderijstijl en een catwalk die was bedolven onder het ijs koos Karl Lagerfeld ditmaal voor een enorme gouden leeuw die met zijn poot ruste op parel. Hij kwam op het idee voor deze show door een klein bronzen leeuwtje dat hij had gevonden in het appartement van Coco Chanel en vond het een mooie ode aan haar.

De Chanel haute couture collectie die Karl voor aankomende winter toonde is in lijn met de tradities van het modehuis. Zo zagen we mooi creaties met Russische invloeden in de vorm van getailleerde jassen, rokken tot over de knie, tweedpakjes en jurkjes versierd met pailletten of met geborduurde bloemen. Qua kleurgebruik koos Karl ditmaal niet alleen voor zwart en wit, maar combineerde dit met paars, rood, bruin, goud, blauw en groen.

Wat opviel bij deze haute couture show was de avondkleding of beter gezegd het gebrek hieraan. Want hoewel couture normaliter draait om jurken die tot aan de grond reiken, hielden de meeste creaties net na de knieën op. Toch maakte dit de show niet minder spectaculair. Want als finale stuurde Karl een kort gerokte bruid aan de arm van een leeuwenbruidegom de catwalk op.

Add Your Comment