Chanel Haute Couture lente zomer 2008

Deze week presenteerde Karl Lagerfeld zijn Chanel Haute Couture lente/zomer 2008 collectie in het Grand Palais in Parijs. De designer liet zich voor deze collectie inspireren door de onderwaterwereld. Met behulp van schitterende gedrapeerde en geplooide creaties toverde Lagerfeld zijn modellen om in zeer verleidelijke waternimfen.

Deze nieuwe collectie onderstreepte nog eens extra de magische kracht van een Chanel couture jasje. Op de catwalk waren dan ook reusachtig veel verschillende Chanel jasjes te zien. Het varieerde van klassieke tweedjasje tot paardrijdjackets. Ook erg mooi waren de romantische satijnen jasjes met opgeblazen mouwen en de kostuumachtige jasjes met hoekige borden. Alle jasjes waren even keurig gesneden en sloten meestal met behulp van een grote broche.

chanel-haute-couture-2008-b.jpg

Geïnspireerd op de vormen en kleuren van een schelp verschenen op de catwalk modellen gehuld in geplooide en gedrapeerde rokjes en jurken gecombineerd met metallic accenten. Sommige creaties zoals een schitterend lichtroze jurkje, een nachtblauwe cocktailjurk en een zwarte strapless avondjurk waren adembenemend.

Super lichte stoffen waren de belangrijkste materialen voor deze couture collectie. Dit samen met de ballerina’s die de meisjes droegen, het haar speels opgestoken met diadeempjes en de korte lengtes van de creaties, zette Karl Lagerfeld het vernieuwde Chanel imago neer. Waarbij lichtheid en nieuwigheid centraal staan, om zo de jonge klant in nieuwe markten aan te spreken.

Foto’s: Style

Add Your Comment