Door de kredietcrisis gaat het de fashionindustrie niet voor de wind. Zo lieten een aantal designers al eerder weten dat zij geen show geven tijdens de aankomende Fashion Week. Ook Chanel heeft last van de crisis. Het franse label trok al eerder de stekker uit de Chanel Chanel Mobile Art tentoonstelling. Maar helaas was dat nog niet genoeg. Het modehuis maakte daarom onlangs bekend dat ze 200 werknemers moet ontslaan.

De Britse krant de Guardian meldt dat het voornamelijk gaat om werknemers met tijdelijke contracten of die op interim-basis werkzaam zijn. De meeste ontslagen vallen waarschijnlijk in de Chanel vestiging in Verneuil-en-Halatte. In de historische boetiek aan de Rue Cambon staan 16 banen op de tocht.

Naast Chanel hebben ook andere labels, waaronder juwelier Bulgari en modehuis Armani en Prada, last van de kredietcrisis. Bulgari boekte aanzienlijk minder winst in haar laatste kwartaal door de crisis. Giorgio Armani liet aan het modemagazine Vogue weten dat sommige van zijn gefortuneerde klanten hun bestellingen annuleren. Het label heeft vooral moeten met het verkopen van de jurken uit de Armani Privé collectie. En Prada ging de strijd aan met de slechte financiële situatie in de wereld door met grote posters haar uitverkoop aan te kondigen.

Add Your Comment