Chanel onthulde gisteren de zomer 2012 collectie op de Parijs Fashion Week. Het modehuis nam ons tijdens de show mee naar een sprookjesachtige onderwaterwereld.

Karl Lagerfeld bouwde het Grand Palais voor de presentatie van zijn Chanel collectie zomer 2012 op Parijs Fashion Week om tot een onderwaterwereld. De hagelwitte catwalk was voorzien van enorme schelpen, zeepaarden en koraal en als kers op de taart verscheen Florence Welch in een gigantische schelp en zong zij het nummer What the Water Gave Me.

Na de show vertelde Karl Lagerfeld dat hij een niet te Chanel-achtige creaties wilde, omdat die stijl volgens hem door veel ontwerpers wordt gekopieerd. Ondanks dit koos hij voor een vrouwelijke collectie en liet hij zich leiden door de helderheid van parels.

Op de catwalk zagen we een mix van klassieke stukken aangevuld met futuristische sportelementen. De show werd geopend door een wit jasje met een bijpassende en laag uitgesneden jurk. Hierna volgde tule rokken, tweed jasjes, zwierige tops en jurken versierd met kristallen.

Het kleurenpalet van de collectie bevatte veel zilver, wit en zwart aangevuld met tinten als zachtroze, lichtblauw en parelmoer. Daarnaast koos Lagerfeld voor heel veel parels in de vorm van kettingen, riemen, schijfspeldjes en voor kleefparels op de rug. Verder droegen de modellen zilveren laarsjes en sandalen, clutches in de vorm van schelpen en tassen bezet met parels, zeewier en koraal.

Foto’s via Style

Add Your Comment