De Paris Shanghai lijn is een nieuwe collectie van Chanel voor aankomende herfst. Naast opvallende kleding bevat de collectie ook diverse Chanel tassen.

De Chanel Paris Shanghai lijn is de achtste Metier D’Arts collectie, een lijn die draait om steden die verbonden zijn met het modehuis Chanel. Na Parijs, Tokio, New York, Monaco, Londen en Moskou liet Karl Lagerfeld zich ditmaal inspireren door Sjanghai. Coco Chanel had namelijk een voorliefde voor Aziatisch antiek en Chinese cultuur, en dat terwijl zij China nooit bezocht heeft.

Hoewel de collectie ook uit prachtige mantelpakjes en avondjurken bestaat, ben ik voornamelijk gefascineerd door de mooie Chanel tassen. Zo bestaat de collectie uit drie verschillende zo geheten outstanding pieces. Dit vertaalt zich in twee exclusieve Chanel flap bags uitgevoerd in alligator- en pythonleer en een clutch in de vorm van een Chinese pop.

Naast de outstanding pieces bestaat de Chanel Paris Shanghai collectie ook uit een tiental andere tassen, waaronder zes verschillende flip bags. Zo is er de 2.55 met handgezette glimmende groene lovertjes. Deze levendige groene tas met mademoiselle ketting is zonder twijfel het opvallendste model uit deze collectie.

Daarnaast is er een flip bag in lakachtig tweed, een andere is versierd met Chanel strass logos en weer een andere met contrasterende stiksels. Ook zijn er twee kalfsleren varianten met een afneembare regencover in het legergroen of grijs. Beide modellen vind ik niet erg mooi en missen de stijlvolle touch die je van een Chanel flip bag verwacht.


De overige vier tassen bestaan uit twee Chanel Coco Coccon tassen in de kleuren rood en legergroen. Tot slot zijn er nog twee avondtasjes in de vorm van een groene clutch van plexiglas met daarop een diamantpatroon en een blauwkleurig kalfsleren tasje.

Add Your Comment