Chanel tassen, deze twee woorden laten mij hart regelmatig sneller kloppen. Daarom was ik ook blij verrast toen ik hoorde dat Chanel met de nieuwe tassencollectie genaamd Boy introduceert.

Chanel tassen staan over het algemeen bekend om hun klassieke en vrouwelijke stijl. Toch gooit het Franse modehuis het met de tassen uit de Boy collectie het over een iets andere boeg. Het design van deze tassen is krachtig, strak, simpel en ietwat androgeen.

De Boy collectie bevat drie verschillende kalfsleren Chanel tassen die variëren van een clutch tot een grote tote. Het kleurenpalet bestaat uit typische Chanel nuances zoals diep zwart, effen rood, lood groen, intens grijs en helder ivoor.

Ontwerpster Coco Chanel was de inspiratiebron voor de Chanel Boy collectie. “Chanel gebruikte mannenondergoed om jurken te maken, ze had een jongensachtig houding. Ze nam dit over van Boy Capel, de liefde van haar leven, wat ook gelijk de naam van de naam van de tassen verklaart,” aldus Karl Lagerfeld.

Helaas moeten we nog wel even geduldig wachten op deze nieuwe Chanel tassen. De Boy collectie is bedoeld voor herfst 2011 en verschijnt pas vanaf september in de Chanel winkels.

Add Your Comment