De nieuwe Chanel tassen voor aankomende lente liggen alweer in de winkel. De nieuwe collectie is weer even mooi, elegant en decadent als altijd.

Chanel tassen zijn zonder twijfel één van mijn favorieten op tassengebied. Ik was dan ook helemaal in mijn nopjes toen ik onlangs oog in oog stond met de Chanel tassen voor de lente van 2010. De collectie van het Franse modehuis bestaat uit een aantal klassiekers met een eigentijdse twist en modieuze schoudertassen.

De Chanel lente collectie bestaat uit verschillende varianten van de klassieke 2.55 tas. Deze tas, die ook wel flap bag wordt genoemd, is deze lente verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals blauw en rood en in verschillende materialen zoals leer en sof.

Daarnaast bestaat de collectie uit mooie fuchsia kleurige clutch en een avondtasje dat versierd is met steentjes in de vorm van de camellia. Natuurlijk heeft Chanel ook een aantal grote tassen in de collectie. Bijna elk model is voorzien van een het in elkaar grijpende Chanel logo en is gemaakt van kalfsleer.

Eén van mijn favorieten uit de Chanel lente collectie is de schoudertas gemaakt van python met het zo geheten rubber effect. Ook leuk is het metallic laklederen model waarop een groot Chanel logo met diamantachtige steentjes is verwerkt. Heel opvallend is de gekreukelde schoudertas waarbij het lijkt alsof er een tas in een tas zit.

Eigenlijk heeft Chanel voor de lente te veel leuke en mooie tassen om op te noemen. Het kiezen zal je dan ook zeker niet gemakkelijk afgaan. Maar wie een beetje slim kiest, heeft met een Chanel tas wel een tas voor het leven. Want een klassiek Chanel blijft altijd modern.