Nu het officieel zomer is, is het de hoogste tijd om te kijken naar de Chanel tassen voor zomer 2011. De collectie combineert Chanel tradities met frisse kleuren en bijzondere elementen.

Tijdens presentatie van de van de Chanel zomer 2011 collectie nam Karl Lagerfeld ons mee door een zwart-wit dolhof. Dit leidde tot een lijn zeer afwisselende Chanel tassen variërend van klassieke, zwarte modellen tot kleurrijke schoudertassen.


Onder de Chanel tassen voor zomer 2011 bevinden zich natuurlijk een aantal 2.55 tassen. Mijn favoriet is een wit tweed exemplaar dat versierd is met zomerse bedels en waarin onder andere de kleuren groen, geel, blauw en roze zijn verwerkt. Daarnaast is er ook zwart-witte 2.55 tas met bloemen details en 2 zwarte flip bags die beide voorzien zijn van een kleurrijk effect.


Naast deze bijzondere Chanel tassen bevat de zomercollectie ook minder opvallende flip bags. Zo zijn er klassieke, zwarte en metallic kleurige leren tassen waarbij de nadruk ligt op het bekende Chanel stikwerk.


Metallic accenten zien we ook terug in de schoudertassen. Karl Lagerfeld koos voor een simpele, grote, parelkleurige shopper en voor een lichtgrijze retro tas waarvan de bovenkant doet denken aan een ouderwetse portemonnee.


Verder bestaat de collectie uit een viertal avondtasjes. Heel origineel vind ik de zwarte clutch in de vorm van een boek en het zwart-wit tasje waarop het plafond van het Grand Palais, het gebouw waar Chanel de catwalkshows houdt, is afgebeeld. Daarnaast is er nog een andere clutch die is afgeleid van iconische 2.55 tas en een roze tasje dat voorzien is van een bijzondere sluiting in de vorm van een Chanel bij.


Tot slot bevat de collectie Chanel tassen voor zomer 2011 nog verschillende Mademoiselle tassen. Deze tas is er in 5 maten, variërend van mini tot maxi, en is uitgevoerd 10 verschillende materiaalsoorten zoals kalfsleer, jersey en satijn.

Add Your Comment