Christian Lacroix TGV
Een goed uitstapje begint met reizen in stijl. Dat kan vanaf heden in alle TGV hogesnelheidstrein verbindingen van Brussel naar Frankrijk. De Franse spoorwegmaatschappij schreef een wedstrijd uit om het interieur van hun TGV toestellen te restylen. Drie grote ontwerpers, Kenzo, Christian Lacroix en Recaro, stelden zich kandidaat.

De drie ontwerpers tekende ieder een interieur en 61.000 treinreizigers verdeeld over 40 steden mochten over de winnaar beslissen. Het resultaat was overduidelijk: Christian Lacroix haalde het ver boven de twee anderen.

Modekoning Christian Lacroix was meteen enthousiast. Hij voelt zich erg nauw verbonden met de spoorweg omdat zijn grootvader er gewerkt heeft en gepassioneerd was door locomotieven.

Maar wat heeft hij nu concreet verwezenlijkt? Zoals we van de designer verwachten, bracht hij meer luxe in de hogesnelheidstreinen. Zo krijgen reizigers meer been- en opbergruimte.

Ook koos hij voor warme en zachte materialen. De tweede klas voorzag hij van felle kleuren, waarbij paars en rood domineren. Hiermee wilt hij een speelse omgeving creëren voor familievakanties. De eerste klas wordt voornamelijk gebruikt door zakenmensen, en daarom speelde Lacroix in op hun wensen. Zo voorzag hij de treinen van stopcontacten voor elektronische snufjes en werkte hij met allerlei tinten grijs.

Chauvinistisch, zoals we van de Fransen verwachten, werden eerst de Franse toestellen vernieuwd. Inmiddels is het Christian Lacroix interieur ook op alle lijnen vanaf België actief.

Add Your Comment